Tijdelijke therapieën, taping en viltverband

Soms heeft u zoveel klachten aan uw voeten dat er direct moet worden ingegrepen om de klachten te verlichten. Dit kan met een tijdelijke therapie, zoals taping of viltverband. Tijdelijke therapieën worden in onze praktijk vaak gecombineerd met andere therapieën zoals zooltherapie, teenortheses of oefentherapie.

Taping

Sporttape

Deze tape zorgt er voor dat de aangedane locatie tijdelijk minder beweeglijk is, waardoor een blessure sneller kan genezen.

Medical taping

Deze tape is flexibeler dan de klassieke sporttape. Naast een licht ondersteunende werking heeft deze tape ook een stimulerende werking op de huid en spieren, waardoor een blessure sneller kan genezen.

Vilttherapie

Vilttherapie wordt gebruikt om (pijnlijke) drukplekken tijdelijk en acuut drukvrij te leggen. Hierbij wordt het vilt geplakt rond de drukplek. Vilttherapie kan vooraf gaan aan een definitieve therapie, zoals zooltherapie of een teenorthese.
Bij een wond aan de voeten wordt een tijdelijke therapie gebruikt om direct de druk weg te nemen en de genezing te bevorderen.

Bekijk hier de kosten en vergoedingen van tijdelijke therapieën.

Medical taping voet