Pijn aan de knie
Hieronder vindt u mogelijke aandoeningen bij klachten aan de knie.
Gonartrose is artrose van het kniegewricht, en wordt ook wel knieartrose genoemd. Er is sprake van slijtage van het kraakbeen in de knie. Bij deze aandoening gaan de kwaliteit en dikte van het kraakbeen langzaam achteruit. De botuiteinden kunnen daardoor niet meer soepel bewegen en de botten zijn ook steeds minder in staat om de krachten, die op het gewricht komen, te dragen. Om deze redenen ontstaan er vaak pijnklachten. Wat kunnen wij hierin voor u betekenen?
- Aanmeten van podotherapeutische steunzolen bij standsafwijkingen waardoor de stand wordt gecorrigeerd en de druk op het kniegewricht verminderd
- Geven van schoenadvies om meer stabiliteit en stevigheid te creëren
Een Jumpers knee is een overbelasting blessure ter hoogte van de aanhechting van de kniepees aan de onderzijde van de knieschijf. Deze aandoening komt vaak voor bij sporters die veel kracht uitoefenen op hun bovenbeenspieren. Denk hierbij aan sporten zoals volleybal, basketbal en hardlopen. Deze aandoening gaat vaak gepaard met zeurende pijn aan de onderzijde van de knieschijf tijdens afzetten en traplopen. Wat kunnen wij hierin voor u betekenen?
- Adviezen meegeven m.b.t. sporten en rust nemen
- Aanmeten van podotherapeutische steunzolen bij standsafwijkingen
- Geven van sportschoenadvies
- Adviseren om een kniebrace te gaan dragen voor meer stevigheid
- Eventueel doorverwijzen naar een fysiotherapeut
Osgood-Schlatter is een ontsteking van de aanhechting van de kniepees op het scheenbeen ter hoogte van de groeischijf. Deze aandoening komt vooral voor bij kinderen tussen de 10-17 jaar die in de groei zijn en vaak sporten. Deze aandoening komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes. Klachten ontstaan vaak tijdens sporten, rennen, springen en traplopen. Vaak verdwijnen de pijnklachten weer binnen een paar uur na het sporten. Deze aandoening gaat vaak vanzelf over maar kan enkele maanden aanhouden en zelfs terugkomen. Wat kunnen wij hierin voor u of uw kind betekenen?
- Aanmeten van podotherapeutische steunzolen bij een standsafwijking van de voeten en/of knieën
- Geven van (sport)schoenadvies voor meer stabiliteit en/of meer steun.
- Geven van oefeningen en adviezen
- Doorverwijzen naar een (kinder)fysiotherapeut.
Bij deze aandoening heeft u pijnklachten aan de binnenzijde of buitenzijde van de knie(ën). Aan beide zijkanten zitten kniebanden die zorgen voor stabiliteit in de knie. Vaak ontstaan de klachten door een verkeerde voetstand waardoor de kniebanden meer op rek komen en na een tijdje klachten gaan geven. Er kan ook sprake zij van een instabiel gevoel in de knie. Wat kunnen wij hierin voor u betekenen?
- Aanmeten van podotherapeutische steunzolen ter correctie van de stand van de voeten en knieën.
- Geven van schoenadvies
- Advies geven om een kniebrace te gaan dragen
- Doorverwijzen naar een fysiotherapeut voor specifieke oefeningen.