Podotherapeutische zolen of steunzolen?

Podotherapeutische zolen, ook wel steunzolen, inlegzolen of inlays genoemd, vervangen het voetbed van de schoen. Soms is het niet nodig of niet mogelijk het voetbed van de schoen te verwijderen, in veel gevallen kan de podotherapeutische zool er dan bovenop worden gelegd.

Podotherapeutische zolen worden niet vastgemaakt en zijn daardoor in meerdere schoenen te dragen. Denk aan wandelschoenen, sportschoenen, werkschoenen, veterschoenen, instappers, laarsjes.

Voor het gebruik van podotherapeutische zolen in veiligheidsschoenen raden wij aan om gecertificeerde zolen te laten maken, zodat de certificering van uw werkschoen blijft gelden.

Wij kunnen voor alle typen veiligheidsschoenen gecertificeerde zolen aanmeten.

Waar worden podotherapeutische zolen of steunzolen voor gebruikt?

In de podotherapiepraktijk worden ze gebruikt om klachten aan voeten, enkels, knieen, heupen en of/ de rug te verminderen. Pijnlijke delen van de voet kunnen worden ontlast. De stand van de voeten, enkels en benen wordt gecorrigeerd om klachten elders in het lichaam te verminderen of te voorkomen.

Na een uitgebreid onderzoek zal de podotherapeut met u bespreken wat de beste behandeling is voor het verhelpen, verminderen of voorkomen van uw klachten. Indien de behandeling bestaat uit het vervaardigen van podotherapeutische zolen, zal er een driedimensionale voetscan van beide voeten worden gemaakt waarmee de podotherapeut de podotherapeutische zool voor u zal gaan ontwerpen.

3d scan
marleen aan slijpband

Locaties om podotherapeutische zolen / steunzolen aan te laten meten:

Bekijk hier de kosten en vergoedingen van podotherapeutische zolen / steunzolen.

Dragen van podotherapeutische zolen / steunzolen.

Het dragen van de podotherapeutische zolen dient opgebouwd te worden zodat u langzaam kunt wennen. In het begin kan er spierpijn optreden of kan het dragen nog onwennig zijn. Indien u het dragen rustig opbouwt is het vaak binnen 1 tot 2 weken gewend.

Controleafspraak

Na 6 weken plannen wij met u een controle afspraak om te beoordelen of het behandeldoel is behaald. Soms is het nodig de podotherapeutische zolen nog iets aan te passen, dit kan meestal direct worden gedaan en u kunt de zolen dan aan het einde van de afspraak weer gebruiken.
Indien het doel is behaald en er geen verdere aanpassingen nodig zijn krijgt u van ons een oproep na 1 jaar.