Partiële nagelresectie

Ingegroeide teennagel behandelen

Wat is een partiële nagelresectie?

Een partiële nagelresectie is een chirurgische ingreep waarbij er onder lokale verdoving een deel van de ingegroeide teennagel wordt verwijderd. Wanneer een ingegroeide teennagel niet meer te behandelen is door middel van therapieën zoals instrumentele voetbehandeling en/of nagelbeugel, kan deze behandeling door een arts of podotherapeut toegepast worden.
Onze praktijk is gespecialiseerd in het uitvoeren van deze behandeling, de podotherapeut heeft een aanvullende opleiding gevolgd en heeft onder toeziend oog van een arts en door middel van stage voldoende praktijkervaring opgedaan. De podotherapeut is daardoor bekwaam in het toedienen van een verdoving en het uitvoeren van deze ingreep. Deze behandeling wordt door de podotherapeut alleen uitgevoerd met goedkeuring van uw arts.

Wanneer wordt deze behandeling toegepast?

Wanneer de teen ernstig ontstoken is en/ of wanneer een behandeling niet meer uitgevoerd kan worden, omdat het te pijnlijk is.

Wanneer de zijkanten van de nagel niet meer toegankelijk zijn, omdat de nagel te ver is ingegroeid of te breed is.

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

Bekijk hier de kosten en vergoedingen van een partiële nagelresectie.

Mogelijke complicaties na de ingreep

  • Ondanks goede nazorg kan het gebeuren dat er toch een infectie ontstaat, uw huisarts kan dan antibiotica voorschrijven.
  • Terugkeren van het verwijderde deel van de nagel: graag contact opnemen met de podotherapeut.
  • Na de behandeling kan het voorkomen dat u in uw teen enkele dagen minder gevoel heeft.
  • Er bestaat een kleine kans dat de gehele nagel na de ingreep loslaat, het gedeelte dat niet met fenol is behandeld groeit gewoon weer terug.

Wanneer contact opnemen?

Wanneer u vragen heeft over de ingreep of de nazorg, of wanneer het verwijderde deel terug groeit kunt u contact met ons opnemen. Wij vragen u een foto te sturen zodat de podotherapeut de teen kan beoordelen.